Word jij een van onze MATTIES?

Geplaatst in Algemeen op

Al op jonge leeftijd moeten kinderen een keuze maken op welke school ze verder willen gaan met het volgen van voortgezet onderwijs (VO). Ze gaan van de vertrouwde basisschool naar de ‘grote’ middelbare school. Een spannende stap in de toekomst.

R-Newt Kids en Jongerenwerk gaat starten met het project MATTIE! Leerlingen die moeite hebben met de overstap van primair onderwijs (PO) naar voortgezet onderwijs (VO), proberen wij te koppelen aan een MATTIE. Een MATTIE ondersteunt leerlingen door middel van coaching en begeleiding. De MATTIE is een steunpilaar voor de leerling en gaat gezamenlijk een traject aan om deze grote stap soepeler te laten verlopen. Daarnaast wordt er samen gekeken wat er nodig is om bepaalde vaardigheden en competenties te ontwikkelen. De begeleiding kan geboden worden in groep 8 van het PO en in het eerste jaar van het VO (met een uitloop naar het tweede jaar). Tijdens het project worden de MATTIES ondersteund door de MATTIE projectleider en coördinator. Zij zijn allebei medewerkers van R-Newt.

MATTIES gezocht!
R-Newt is op zoek naar 20 MATTIES uit de hele stad. De pilot van dit project wordt gedraaid in Tilburg-West en Tilburg-Zuid en start, hoogstwaarschijnlijk, in maart 2020. Aan het project doen 8 scholen met in totaal 40 leerlingen mee. Van de MATTIE wordt gevraagd om twee leerlingen te begeleiden. Dit kost circa 5 uur per week tijd, gedurende een periode van tenminste 12 maanden. De MATTIE ontvangt hiervoor ook een kleine vergoeding.

Meld je aan als MATTIE
Ben jij tussen de 15 en 27 jaar? En wil jij als MATTIE een bijdrage leveren aan een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs voor een kind? Geef je dan nu op als MATTIE! Neem contact op met Erik Bodifee via T 06-57654803 of E erikbodifee@contourdetwern.nl.

Na dit eerste contact bepalen we of we verder met elkaar gesprek gaan. Erik zal je wat meer vertellen over het MATTIE-project en bekijkt of je geschikt bent als MATTIE. Daarna wordt er gekeken of er een leuke match te maken is.