Word jij een van onze Matties?

Geplaatst in Algemeen op

Een Mattie is er voor leerlingen uit groep 8, om de overgang naar de middelbare school soepeler te laten verlopen. Voor kinderen kan de middelbare school best spannend zijn, een Mattie helpt hierbij en geeft je een steuntje in de rug.

R-Newt gaat dit jaar verder met het project Mattie. Leerlingen die moeite hebben met de overstap van primair onderwijs (PO) naar voortgezet onderwijs (VO), proberen wij te koppelen aan een Mattie. Een Mattie ondersteunt leerlingen door middel van coaching en begeleiding. De Mattie is een steunpilaar voor de leerling en gaat gezamenlijk een traject aan om deze grote stap soepeler te laten verlopen. Daarnaast wordt er samen gekeken wat er nodig is om bepaalde vaardigheden en competenties te ontwikkelen. De begeleiding kan geboden worden in groep 8 van het PO en in het eerste jaar van het VO (met een uitloop naar het tweede jaar). Tijdens het project worden de Mattie ondersteund door de Mattie-projectleider en -coördinator. Zij zijn allebei medewerkers van R-Newt.
480

Matties gezocht!
R-Newt is op zoek naar Matties uit Tilburg. Van de Mattie wordt gevraagd om één of twee leerlingen te begeleiden. Dit kost circa 5 uur per week tijd, gedurende een periode van tenminste 12 maanden. De Mattie ontvangt hiervoor ook een kleine vergoeding.

Meld je aan als Mattie
Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? En wil jij als Mattie een bijdrage leveren aan een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs voor een kind? Geef je dan nu op als Mattie! Neem contact op met Semra, via mattie@r-newt.nl. Na dit eerste contact bepalen we of we verder met elkaar in gesprek gaan. Semra zal je wat meer vertellen over het Mattie-project en bekijkt of je geschikt bent als Mattie. Daarna wordt er gekeken of er een leuke match te maken is.