Verslag Meat the Future

Geplaatst in Algemeen op

Donderdag 31 januari werd het feest Meat the Future gehouden in V39. R-Newt-stagiaire Hatice – organisator van het feest – doet verslag.

Hatice: “Als stagiaire van R-Newt heb ik als eerste met plezier iets mogen opzetten vanuit de Maatschappelijke Diensttijd. K.I.S.S. – The Future staat voor Keep it Sweet & Simple. Oftewel: hou het simpel en zoet. The Future is de toekomst. Het is een verwijzing naar de jongeren: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

“Ik heb het feest Meat the Future georganiseerd met als doel meer mensen te werven voor het Kiss The Future-project (MDT). Het was een vet feest met een DJ, pizza, gezellige mensen en activiteiten. Door op de foto te gaan met iemand anders verdiende je een stempel. Iedere stempel was twee pizzapunten waard. Een andere activiteit was de kahootquiz, speeddaten en je geweldige idee pitchen. Door de activiteiten leerden de jongeren elkaar, vrijwilligerswerk en Kiss the Future beter kennen. Het was zeker een geslaagde avond met zelfs nieuwe aanmeldingen voor de Maatschappelijke Diensttijd.”

“Het MDT-team heeft mij geholpen dit op te zetten. Je begint met het idee om een gaaf feest organiseren, gaat daar dan samen over brainstormen, vormt een plan van aanpak en een draaiboek. Tot slot voer je het plan van aanpak/draaiboek uit en na hard werken wordt je idee werkelijkheid.”

Ik raad anderen zeker aan hieraan deel te nemen als je een goed idee hebt. Je leert hoe je een plan van aanpak maakt, mensen benadert en iets opzet en organiseert. Daarnaast is het ook heel leuk om iets zelf op te zetten en vooral om mensen daarmee blij te maken.”

Het smaakt naar meer om meer van dit soort initiatieven te organiseren voor en door jongeren. De komende periode worden er verschillende positieve projecten gelanceerd en uitgevoerd door jongeren uit Dordrecht en Midden-Brabant. Wie durft en wie is de volgende die zo’n fantastisch initiatief wilt organiseren?