Ga jij ook stemmen? Postercampagne R-Newt

Geplaatst in Algemeen op

Met veel liefde en aandacht voor de stad Tilburg en de gemeenschap is R-Newt samen met een groepje creatieve jonge telgen aan de slag gegaan met tekst en vormgeving van verkiezingsposters. De postercampagne is onderdeel van een bredere campagne rondom awareness en participatie waarin we podcasten, de dialoog op scholen aangaan en in de wijken met groepen op zoek gaan naar begrip en identiteit. Met de postercampagne willen we mensen en jongeren visueel bereiken en ze zo meer betrokken te laten voelen bij het stemrecht.

Het groepsproces begon met een spiegel, beelden van zelfkennis en reflectie. Wie ben ik, wie zijn wij en wat we willen voor elkaar in deze stad? Het doel van de postercampagne is om jong en oud bewust te maken van hun invloed op de lokale politiek in hun gemeente. Met de campagne maken we jongeren bewust van de invloed die ze kunnen uitoefenen door te stemmen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.
Weet je nog niet wat je gaat stemmen? De makkelijkste manier om uit te vogelen op wie je moet stemmen is via een stemwijzer. Deze geeft inzicht in je oriëntatie over grote onderwerpen die ons allemaal echt aangaan! Vind de posters op centrale plekken in de wijk, in wijkcentra en in de binnenstad. Scan de QR-code en je wordt gelinkt naar Mijnstem.nl