In de media: ‘De strijd tegen misdaad begint bij de jeugd’

Geplaatst in Algemeen op

𝘋𝘪𝘵 𝘸𝘦𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥 𝘴𝘵𝘰𝘯𝘥 𝘦𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘶𝘪𝘵𝘨𝘦𝘣𝘳𝘦𝘪𝘥 𝘢𝘳𝘵𝘪𝘬𝘦𝘭 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘉𝘳𝘢𝘣𝘢𝘯𝘵𝘴 𝘋𝘢𝘨𝘣𝘭𝘢𝘥 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘪𝘯𝘻𝘦𝘵, 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘫𝘰𝘯𝘨𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘷𝘢𝘵𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘮𝘪𝘫𝘯𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘤𝘳𝘪𝘮𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘵𝘦𝘪𝘵.

“R-Newt heeft zich jarenlang gespecialiseerd in het werken op dit thema. Van oorsprong op de thematiek rondom overlast en preventie van overlast, het samen leven in een buurt etc. En natuurlijk kennis van hedendaagse straatcultuur. Later is dat uitgebreid met thema’s als preventie van jonge aanwas in criminaliteit, veiligheid online, sociale spanningen en onrust en sociale vervreemding.”

“Door onze relatie met jongeren en het vertrouwen dat we krijgen, weten we hen te motiveren en inspireren, grenzen te stellen en liefdevol boos te worden als dat nodig is. We kunnen lastige onderwerpen goed bespreekbaar maken en hen alternatieven bieden. We werken daarom samen met een breed netwerk in meerdere domeinen. Samen zetten we de schouders onder een mooi toekomstperspectief voor elke jongere, want elke jongere verdient dat. Maar dat perspectief is niet voor elke jongere even gemakkelijk bereikbaar. Daarom stutten, begrenzen, motiveren en inspireren we”, aldus onze collega Rogier van Luxemburg, die uitgebreid aan het woord kwam in dit belangrijke, relevante artikel.

Lees het stuk hieronder (PDF-formaat):

PDF krantenartikel 1

PDF krantenartikel 2