4 december: Seksualiteit en het vlaggensysteem

werken met het vlaggensysteem voor grensoverschrijdend gedrag

OMSCHRIJVING

Stel, je hoort een groep jongens stoer vertellen dat zij in het zwembad bij de meisjes hebben gegluurd. Je vraagt je af: is dit iets wat bij de leeftijd hoort of is dit grensoverschrijdend? Stel, je hoort die meisjes klagen dat zij begluurd zijn in het zwembad. Hoe ga je hiermee om? Neem je hun klacht serieus? En wat zeg je als je op het schoolplein een kind ziet dat aan zijn geslachtsdeel voelt ten overstaan van andere kinderen?

 

ONDERWERPEN

Centraal in het vlaggensysteem staan de zes criteria voor gezond seksueel gedrag. Deze bieden professionals en jongeren of kinderen een houvast bij de beoordeling van seksueel gedrag en ieders reactie daarop. Bovendien kunnen die criteria een leidraad vormen voor het gesprek met de doelgroep bij vragen of problemen over seksualiteit. Het vlaggensysteem helpt iedereen die met jongeren en kinderen werkt om seksueel gedrag van deze doelgroep eerlijk te beoordelen en gepast te reageren. In deze training leer je de inhoud van het vlaggensysteem en hoe deze te gebruiken in je werk.

 

RESULTATEN

Na het volgen van de training heeft u kennis van de methodiek van het vlaggensysteem en handvatten om deze methode in te zetten bij (groepen) (kwetsbare) jongeren en/of kinderen. U beschikt over de vaardigheid om de zes criteria van het vlaggensysteem in te zetten om de weerbaarheid van de doelgroep te vergroten op seksueel en rationeel vlak. U heeft vaardigheid om dit gedrag bespreekbaar te maken en pedagogisch op te kunnen treden.

Meedoen?

Bel naar 013-5430140 of