Young Connect: Voor Iedereen die op Zoek is naar Verbinding

Voor veel jongeren is het vanzelfsprekend om vrienden te maken, maar voor sommigen is dat een stuk moeilijker. Daar komt Young Connect om de hoek kijken. Deze waardevolle activiteit richt zich op jongeren van 12 tot 25 jaar die op zoek zijn naar sociale contacten en graag nieuwe vriendschappen willen opbouwen in een ongedwongen, gezellige setting.

Workshops en activiteiten

Bij Young Connect draait het om verbinding, plezier en het ontwikkelen van belangrijke sociale vaardigheden. Elke donderdagavond komt een groep jongeren samen op de Vest 181 in Dordrecht, waarbij we afwisselen tussen twee leeftijdsgroepen: jongeren van 12 t/m 18 jaar en jongeren van 18 t/m 25 jaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden er niet alleen workshops gegeven, maar vinden er ook leuke activiteiten plaats waarin jongeren elkaar beter leren kennen. Denk aan creatieve sessies, sportactiviteiten of samen koken, allemaal in een huiselijke sfeer waar iedereen zich op zijn gemak voelt.

Een sociaal netwerk opbouwen

Het doel van Young Connect is simpel maar krachtig: jongeren helpen eenzaamheid te verminderen en hen handvatten te geven om een eigen sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Vriendschappen opdoen en behouden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar juist in een tijd waarin sociale druk en online contacten vaak overheersen, is het van onschatbare waarde om echte verbindingen te creëren.

Young Connect biedt een veilige ruimte waar jongeren leren hoe ze zichzelf kunnen uiten, anderen kunnen begrijpen en langdurige vriendschappen kunnen opbouwen. Deze vaardigheden zijn niet alleen belangrijk voor nu, maar ook voor later in het leven.

Doe je mee?

Ben je op zoek naar meer sociale contacten of lijkt het je gewoon leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan toffe activiteiten? Meld je dan aan! Stuur een mailtje naar R.E. voor een intakegesprek, en wie weet ben jij binnenkort ook onderdeel van de Young Connect-community.

Contactpersoon

Meer weten of een keer meedoen?

Neem contact op met Robert!


Delen via:

Ook interessant