Voorlichting over vapen op school met What the Vape?

Dat vapen hartstikke populair is onder jongeren is geen groot nieuws, maar weten zij wel welke gevolgen dit kan hebben voor je gezondheid en wat de risico’s zijn, zeker als je al zo jong begint? We zien dat jongeren steeds eerder nieuwsgierig worden naar het vapen. Je ouders ruiken het toch niet en het ziet er zo onschuldig uit. Toch zijn veel jongeren zich er niet bewust van dat het helemaal niet zo nice is als dat het eruit ziet. Een basisschool in Oisterwijk zag dit probleem ook. Zij hebben jongerenwerker Iris gevraagd of we passend trainingsaanbod hadden voor de groepen 8. U vraagt, wij draaien.

Iris: “Een afwisselende, interactieve training vind ik zelf erg belangrijk. Zo houd ik zelf van een combinatie van verschillende vormen. Bij deze training ben ik begonnen met een klassikale vraag, daarna het overbrengen van informatie met daarin een quizvorm en vervolgens het kaartspel. Aan het einde is er nog altijd tijd voor eventuele vragen en opmerkingen. De onderwerpen waar we het over gehad hebben zijn als volgt: feitjes, waar of niet waar, de risico’s en wat zit erin? What the vape? is een interactief kaartspel over vapen. Het heeft wat weg van doen, durven of de waarheid. Ook kun je gebruik maken van jokers.

“Het was uitleg, quizvorm en daarna nog een spel dat de kinderen gespeeld hadden. Ze hebben ook echt nieuwe dingen geleerd. Zeer nuttig!“

Lerares groep 8

Het spel bestaat uit drie onderwerpen;

De jongeren kregen ongeveer 20 minuten om het spel te spelen in groepjes van vier of vijf leerlingen. Volgend jaar volgt een training voor ouders, welke R-Newt uiteraard ook heeft klaar liggen.

meer weten over de vape-training?

Neem contact op met Iris van Oort, jongerenwerker in Oisterwijk, om meer te weten te komen over What the vape?


Delen via:

Ook interessant