Mijn stage-ervaring bij R-Newt Kids en R-Newt Kids Thuis

Mijn naam is Sevilay Saglik en ik ben tweedejaars student Pedagogiek. Het afgelopen schooljaar heb ik stage gelopen bij R-Newt Kids en bij R-Newt Kids Thuis. In deze tekst zal ik eerst kort uitleggen wat R-Newt Kids en R-Newt Kids Thuis precies inhouden en welke taken ik daar heb uitgevoerd. Tot slot deel ik mijn ervaringen tijdens deze stage.

R-Newt Kids is het kinderwerk van R-Newt. Een onderdeel dat zich richt op kinderen (en hun ouders/verzorgers) in de leeftijd van -10 maanden tot 14 jaar.  Het richt zich op de begeleiding en ondersteuning van kinderen in hun sociale en persoonlijke ontwikkeling. R-Newt Kids Thuis is een onderdeel van R-Newt dat zich voornamelijk focust op de taalontwikkeling van kinderen. Hierbij wordt op een speelse en interactieve manier gewerkt aan de taalvaardigheid van kinderen. Daarnaast worden ouders ondersteund en geadviseerd over hoe zij de taalontwikkeling van hun kind kunnen bevorderen, zodat zij ook zelfstandig hiermee aan de slag kunnen gaan.

Mijn taken bij R-Newt Kids bestonden onder andere uit het begeleiden van groepsactiviteiten en het bieden van individuele ondersteuning aan kinderen. In het begin vond ik dit best spannend, maar na verloop van tijd ontwikkelde ik een sterke band met zowel de kinderen als de ouders. Dit zorgde ervoor dat het steeds natuurlijker werd om gesprekken met ouders te voeren en met de kinderen te spelen.

Deze stage heeft mij waardevolle praktijkervaring opgeleverd en mijn inzicht in pedagogische processen verdiept. Ik heb geleerd om effectief te communiceren met zowel kinderen als ouders. En om uiteenlopende pedagogische technieken toe te passen in verschillende situaties. Deze ervaringen hebben niet alleen mijn professionele vaardigheden versterkt, maar ook mijn passie voor het vakgebied Pedagogiek verder aangewakkerd.

Heb je interesse ine en stage bij R-Newt? Kijk dan op Werken bij | R-Newt


Delen via:

Ook interessant