Next Up en Avondje uit Willen eenzaamheid in tilburg terugdringen

Op 28 oktober organiseren Avondje Uit en Next Up een symposium in het kader van eenzaamheid, gericht op zorginstanties, gemeenten en het sociaal domein. Het symposium vindt plaats in de LocHal in Tilburg, duurt van 12.30 tot 17.30 uur en heeft als doel om eenzaamheid meer herkenbaar te maken onder zorgverleners en beleidsmakers.

Door de Zure Appel Heen Bijten

Het symposium opent haar deuren met de foto-expositie ‘Door de Zure Appel Heen Bijten’, waarin deelnemers van Avondje Uit hun ervaringen met eenzaamheid delen. Gedurende de dag gaan verschillende ervaringsdeskundigen in gesprek over hun persoonlijke verhaal en delen dit met Katie Eppenhof (Sociaal Werker van het Jaar,  R-Newt) en John van Kuijk (directeur van Wonen In de Wijk, Amarant), die samen hun betrokkenheid in de strijd tegen eenzaamheid belichten.

Inzichten Over Eenzaamheid

De panelgesprekken met experts uit de zorg, gemeenten en het sociaal domein bieden een unieke gelegenheid om kennis uit te wisselen over het belang van samenwerking en de aanpak van eenzaamheid in de samenleving. Daarbij delen sprekers zoals Eric Schoenmaker en Esmah Lahlah hun inzichten, hierbij  worden recente onderzoeksresultaten besproken over eenzaamheid en de impact hiervan op de zorg. Het programma wordt afgesloten met een borrel, waar bezoekers met deelnemers kunnen napraten en verbinding kunnen leggen. Voor meer informatie en om hiervoor aan te kunnen melden, kijk op avondjeuit.org/symposium.

Over Next Up en Avondje Uit 013

Next Up is de naam van het maatschappelijke diensttijd project (MDT) van onder meer jongerenwerk R-Newt. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander.

Avondje Uit 013 realiseert zinvolle ontmoetingen voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten of zich in een sociaal isolement bevinden.


Delen via:

Ook interessant