Week van de Jonge Mantelzorger 2021

Geplaatst in Algemeen op

Een kwart van de jongeren groeit op met zorgen. Letterlijk zorgen, want zij zijn jonge mantelzorger. Dit betekent dat zij een groot deel van hun (vrije) tijd besteden aan het verzorgen van een naaste: hun ouders, broer, zus of een ander familielid. Voor hen waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar dat is het absoluut niet. Zeker niet op jonge leeftijd! Wij hebben enorm veel respect voor jonge mantelzorgers en zetten hen graag in het zonnetje tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1-7 juni.

Event in Tilburg op 3 juni

In Tilburg is er op donderdagavond 3 juni een event voor alle jonge mantelzorgers uit Tilburg. We gaan elkaar leren kennen onder het genot van een high tea, we gaan spelletjes doen en verschillende jonge mantelzorgers vertellen over hun ervaring als mantelzorger. Ook komen de rechten die je hebt als mantelzorger aan bod, handig om te weten! Ben je erbij op 3 juni vanaf 18.00 uur? Meld je aan via Latisha (06 224 62 108) of Rik (06 575 80 266).

Event in Vught op 6 juni

Onze collega Veerle organiseert op zondag 6 juni een Hunted-event voor alle jonge mantelzorgers uit Vught. Durf jij het aan? Stuur een appje naar Veerle: 06 22 23 26 62.

Event in Drunen op 7 juni

Op 7 juni is er een spelletjesavond in De Stulp in Drunen, van 18.00 tot 20.30 uur. Alle jonge mantelzorgers zijn welkom! Ken jij iemand? Wijs hem of haar op deze gezellig avond. Meer info? Mail naar katinkadereu@contourdetwern.nl

Coronamaatregelen

Uiteraard houden we ons tijdens de events aan de coronamaatregelen. Jonge mantelzorgers moeten zich voor alle events aanmelden. Vooraf doen we een gezondheidscheck. De basisregels gelden voor iedereen: 1,5 meter afstand, een mondkapje dragen bij verplaatsing.


Bashar (24) is jonge mantelzorger en zorgt al jaren voor zijn psychisch zieke broer. Check hier zijn indrukwekkende verhaal.