Verslag Dylan: Hart vur un Fisje

Geplaatst in Jongeren op

Dylan Lintelo (18): “Hart vur un Fisje is een dag in het teken van mensen die het nodig hebben. Dit kan betekenen dat we een dag of avond organiseren om mensen even uit de negatieve sfeer te halen. Maar dit hoeft niet, het kan namelijk ook betekenen dat we een keer een leuke bingo organiseren of een karaokemiddag. Het initiatief heb ik opgezet omdat ik vind dat alle mensen een keer in the picture moeten kunnen staan. Er is op dit moment zoveel negatiefs in Nederland aan de hand, maar daar hoor je in het nieuws niks over. Dat is de reden dat ik heb besloten om dit te starten, om deze mensen even te laten weten dat zij ook belangrijk zijn. Ik heb in de voorbereiding hele bijzondere verhalen gehoord van mensen waarom zij hier behoefte aan hebben. Tijdens de avond kregen we veel te horen dat mensen even niet dachten aan hun thuissituatie of dat ze elkaar hebben opgegeven voor deze avond. Hiermee is het doel van de avond ruimschoots bereikt.”

“De avond zelf vond ik heel erg goed geregeld. Er waren helaas wat minder mensen en vrijwilligers dan gedacht, dit kwam mede omdat ze of ziek waren of niet zijn gekomen, wat ik heel spijtig vond om te zien. Maar dat heeft de pret niet gedrukt en het was een zeer geslaagde avond. Ik ben blij dat we het bij V39 hebben gehouden”, aldus Dylan.

Mensen blij maken

“De mensen die er wel waren (wat toch wel een groot aantal was) waren blij verrast. Ze vonden de voorbereidingen goed en ook vonden ze de catering erg lekker. Ook is iedereen blij weggegaan met leuke prijzen die we gedoneerd hebben gekregen van verschillende winkeliers uit de Reeshof. Ik hoop dat ze van mijn muziek en de geregelde artiesten hebben genoten en hopelijk maken we weer een hele hoop mensen blij in de toekomst.”

Vervolg

“Er is zeker sprake van een vervolg. Sterker nog: het zou leuk zijn om rond de kerst een nieuwe editie te organiseren. Even checken of dit haalbaar is!”

Ben je enthousiast geworden door het lezen , meld je dan aan als vrijwilliger. Ook bieden wij plek aan artiesten en aanstormende talenten die iets graag willen doen tijdens de avond. Allerbelangrijkste is dat als je mensen kent die een feestje verdienen geef ze dan op via onze Facebookpagina Hart Vur Un Fisje.