Vanaf vandaag heeft Tilburg een hiphop-radioshow!

Geplaatst in Algemeen op

Vanaf vandaag is omroep Tilburg een nieuw radioprogramma rijker. Het eerste hiphop-radioprogramma is dan een feit! Initiatiefnemer Rodgairo Maleachi (cultureel ondernemer en als producer verbonden aan V39) is de uitdaging aan gegaan om zijn eigen radioprogramma Tjekmei Radio ‘on air te droppen’.

Rodgairo: “Ik ben eerlijk gezegd gewoon bij Omroep Tilburg binnen gelopen met het idee om een hiphop show te organiseren. Ik ben daar op bezoek geweest voor een interview en optreden als artiest en vond het zo interessant dat ik daar wel aan het werk zou willen. Daarom heb ik ze benaderd voor een stageplek of vrijwilligerswerk, maar werd beloond met een eigen show!”

Afrobeat-achtige cross-overs
“Mijn radioprogramma is op hiphop gericht, met alles wat onder het genre valt. Dat zijn dus niet alleen de klassieke jaren ‘90 nummers, maar ook de meer moderne Afrobeat-achtige cross-overs. Het is wel de bedoeling dat als iemand naar mijn show luistert altijd nieuwe nummers of artiesten ontdekt. Binnenlands, lokaal en internationaal. Ik wil als radioshow iets toevoegen en niet dezelfde nummers afspelen die je ook bij andere shows de hele dag door hoort.”

Elke donderdag
Tjekmei is elke donderdag te luisteren tussen 21.00 en 23.00 uur via Omroep Tilburg. Omdat het ook lokaal georiënteerd is, is het een nieuw platform voor Tilburgse artiesten. Rodgairo: “Als Tilburg de nieuwe hiphopstad is, hebben we wel een radioshow nodig natuurlijk!”

Meer info
Tjekmei Radio  is te bereiken via  info@tjekmei.nl. Jongeren kunnen hun eigen tracks opsturen, verzoekjes doen en informatie opvragen over de show. Tjekmei is ook actief op Facebook.

YouTube
Na elke show komt de uitzending op de website van Omroep Tilburg te staan, maar ik open binnenkort ook een YouTube-kanaal waar onder andere de highlights op terug te horen zijn.

Heel veel succes Rodgairo!
Rodgairo, R-Newt is trots op je en wenst je heel veel succes met de lancering van Tjekmei Radio!