School’s Cool-mentoren zoeken nieuwe leerlingen

Geplaatst in Jongeren op

Hoe cool is dat? Een mentor die komt helpen met (efficiënt) leren, huiswerkplanningen maken en spreekbeurten voorbereiden. Voor het aankomende schooljaar is het project School’s Cool op zoek naar leerlingen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en het leuk vinden gekoppeld te worden aan een mentor.

Wat is School’s Cool?

School’s Cool koppelt vrijwillige mentoren aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. De mentoren komen één keer per week bij de leerling thuis gedurende één tot anderhalf uur. Het doel? De leerling een betere start van zijn middelbare school geven zodat hij kans heeft op betere leerresultaten. Alle mentoren van School’s Cool zijn met zorg geselecteerd en getraind.

Wat doet de mentor?

Een School’s Cool-mentor kan helpen bij het maken van een spreekbeurt, het leren voor een toets, maar bijvoorbeeld ook bij het vinden van een vrijetijdsbesteding. Daarnaast kan de mentor helpen bij het organiseren van een rustige plek in huis waar de leerling huiswerk kan maken of meegaan naar tienminutengesprekken op school. Net wat er nodig is om het kind een kickstart richting de brugklas te geven! Niet alleen leren staat centraal; er is ook ruimte voor ontspanning. We organiseren regelmatig coole side events voor de leerlingen en mentoren.

Leerlingen gezocht!

Ken jij een tiener die op het gebied van school of op persoonlijk vlak hulp kan gebruiken van een School’s Cool-mentor? Neem contact met ons op en wij gaan op zoek naar de juiste match. Ook voor meer informatie kun je mailen, bellen of appen: mentormaatwerk@r-newt.nl of 06-82520390. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en we kunnen gelijk starten. Kijk voor meer info op www.schoolscool.nl.