NextUp Festival

Geplaatst in Algemeen op

Op zondag 10 november staat het Tilburgse jongerencentrum twaalf uur lang in het teken van het NextUp Festival. Al een jaar lang is een groep jongeren onder leiding van de jongerenwerkers van R-Newt hard aan het werk om een plek te creëren waar jongeren hun creatieve uitspattingen met elkaar en met de stad kunnen delen. Want het festival wordt zowel vóór als dóór jongeren georganiseerd!

De 22-jarige Shevani heeft de verantwoordelijkheid over de inrichting van het gehele jongerencentrum tijdens het festival. Elke ruimte krijgt een ander thema. Zo krijgt een van de gameruimtes een oldskool arcade-look waar je je helemaal kunt wanen in een typisch jaren ‘80 speelhal. Ook organiseert Shevani tijdens het festival de poetry-night; een plek waar jonge poëten hun eigen werk kunnen laten horen aan anderen. 

Bezoekers aan het festival kunnen ook zelf hun five minutes of fame grijpen, door mee te doen aan de open mic. Dat is natuurlijk heel spannend, maar het NextUp Festival is wel dé plek om je talent te laten zien. Volgens Dylan, een van de jongeren die meehelpt aan het festival, is dat waar deze dag vooral om draait.‘Als je iets leuk vindt, moet je het gewoon gaan doen. En als je er eerst nog niet zo goed in bent, blijf wel gewoon volhouden.’’

Tijdens het festival zal ‘Up-and-coming YouTuber’ Stan Dannijs een groot deel van de dag vloggen. Ook geeft hij tijdens het festival een workshop over hoe je het beste kunt vloggen. Hij vertelt alvast één tip: ‘’Je moet er vooral plezier in hebben en het niet doen voor het geld of voor de bekendheid.’’ Het NextUp festival vindt plaats op zondag 10 november van 12:00 uur tot 00:00 uur in V39 aan de Veemarktstraat 39 (tegenover Poppodium 013).

Benieuwd naar het volledige programma van NextUp Festival? Bekijk het hier >