Hoe het coronavirus twee vrienden samenbracht

Geplaatst in Algemeen op

Ze waren beste vrienden, maar op een bepaald moment leken Darius en Bart uit elkaar te zijn gegroeid. Voor bijna twee jaar lang zagen ze elkaar niet. Totdat Sandra, jongerenwerker bij R-Newt, ze uitnodigde voor een videocall.

Op dit moment zijn ze weer elke dag samen te vinden. Ze maken muziek, bespreken plannen voor de toekomst of zijn bezig met een film. Niet veel mensen zijn zomaar bezig met het produceren van een film. Dat komt omdat Darius bezig is met zijn eigen agentschap. Zijn visitekaartjes liggen al klaar. Inmiddels is hij druk bezig met het script van zijn eerste zombiefilm. Hij zoekt nu nog acteurs, figuranten, make-up en cameramensen. Bart helpt hem daarbij. Bart kent wel enkele figuranten en cameramannen.

Samen de wereld beter leren kennen

Darius helpt Bart weer bij het plannen en organiseren. Niets specifieks, maar gewoon zo in het dagelijks leven. Daarin vullen ze elkaar prachtig aan. Bart is namelijk ook op zoek naar een manier om bij te dragen aan een betere wereld. Hij is hard op zoek naar zijn talent. Niet altijd makkelijk, zoals wel meer mensen weten. De drive van Darius om filmproducent/agent te worden motiveert ook Bart weer om stappen vooruit te zetten en meer te ontdekken. Zo leren ze nu toch weer samen de wereld een beetje beter kennen.

Snacks & biertjes

Ze zijn nu lekker aan de weg aan het timmeren, maar dat is weleens anders geweest. Ze hebben het altijd leuk gehad, maar vroeger bestonden de dagen uit feestjes. Darius woonde in het centrum van Dordrecht. Bart niet, maar stiekem eigenlijk wel. Hij was er namelijk ook elke dag. ‘Eat, sleep, rave, repeat’, zo mogen we het eerdere leven van de twee beschrijven. Nu kwam daar voor Darius wel werk bij om de hoek kijken, maar dat stoorde hem niet. Als hij thuiskwam was hij nooit te beroerd om te koken voor zijn gasten. Bart zorgde er dan voor dat hij snacks of biertjes meenam. Zo werd er voor iedereen gezorgd. En ook nu lijken deze heren goed voor elkaar te zorgen in deze moeilijke tijden.

Alsof ze nooit uit elkaar zijn geweest

Het leven is niet drastisch veranderd, maar ze ervaren de gevolgen van de coronacrisis wel. Nu zitten ze echt alleen maar binnen. Niet naar school, niet naar buiten en geen activiteiten. Ook zij lijken de dagen eentonig te vinden. Er is alleen één ding anders dan voorheen en dat is dat ze elkaar weer zien. Ze hadden het beiden niet verwacht op dit moment. Eerder zaten ze nog alleen thuis en werden ze door Sandra uitgenodigd om met wat mensen van R-Newt te videobellen. Toen ze elkaar weer spreken na twee jaar, leken ze nooit uit elkaar te zijn geweest. Gebeurt er toch nog iets positiefs in deze moeilijke tijd.

Wil jij ook videobellen met R-Newt of je aansluiten bij een van onze communities omdat je van gekkigheid niet weet wat je (thuis) moet doen? Check deze pagina voor alle activiteiten!