HIPHOP KINGZ in 013

Geplaatst in Jongeren op

In het weekend van 26 en 27 mei organiseert R-Newt samen met Hiphop Kingz een tof evenement. Anthony Benjamin (25) uit Rotterdam is de man achter HIPHOP KINGZ. Dit jaar heeft Anthony contact gezocht met R-Newt om samen te werken met o.a Bechallenged013.

Na het vmbo bleek al snel dat Anthony een danser was in hart en nieren. Hij werd aangenomen voor de opleiding moderne dans (hbo), maar heeft het niet mogen afmaken. Dansen was zijn ding en het leren lag hem niet zo. Maar hij heeft niet stilgezeten. Hij maakte in zijn danscarrière grote stappen door mee te doen met So You Think You Can Dance. Hij heeft zowel zijn klassieke als moderne dans kunnen laten zien, en heeft hiermee de finales behaald. Van daaruit zijn weer hele mooie dingen ontstaan. Zo heeft Anthony hierdoor op veel dansscholen les en workshops mogen geven.

“Door van de underground in de commerciële sector terecht te komen, heb ik twee werelden samengebracht. En dat is precies wat ik wilde”, vertelt Anthony. “En daar is HipHop Kingz uit voortgekomen. We zijn begonnen met een evenement voor 400-500 man, uit eigen financiering. Tot de dag van vandaag draait dit programma. Vanuit heel Europa komen dansers en dansgroepen bij elkaar naar Tilburg om hun showcase te laten zien op het podium. Nu verwachten we rond de 4000 mensen uit verschillende landen in 013. Daarnaast organiseren we nog meer evenementen in het land, bijvoorbeeld in Walibi, en ze lopen allemaal supergoed.”

Learning by doing
“Het meeste leer je door het gewoon te doen”, aldus Anthony. “Daar heb je geen boek voor nodig, waarin je dat gaat leren. Dan val je maar wat vaker, zo leer je het juist op de goede manier.

Samenwerking
Vorig jaar heb ik Hiphop Kingz georganiseerd in Tilburg. We waren heel erg zwervende met het evenement, maar hebben onze thuisbasis gevonden in Poppodium 013. Aan de overkant zagen we V39, het jongerencentrum van R-Newt, en toen ik dat zag dacht ik: die moeten we volgend jaar contacten. Zou zonde zijn als we die niet erbij betrekken als we in Tilburg actief zijn. Heb ze gebeld, uitgelegd dat wij een evenement organiseren en gevraagd of ze hieraan mee willen werken. R-Newt was positief en zeer open en we gaan samen kijken wat we kunnen doen. Zo misten wij tijdens de evenementen vooral extra handen die ons kunnen ondersteunen bij o.a. het begeleiden van dansgroepen en runners. De jongeren die ons vanuit R-Newt helpen kunnen wij aan de andere kant een werk-/leerervaring bieden voor haar jongeren. Zo dragen zij een steentje bij aan de maatschappij en zijn ze betrokken bij toffe activiteiten in de stad.”

Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Maria Melis: maria@r-newt.nl. BeChallenged013 werkt namelijk samen met Verdien Je Ticket, een initiatief dat kansen voor jongeren wil vergroten door skills en interesses te matchen met festivals en evenementen. Als leeromgeving, maar ook om ze te ondersteunen met coaching en training!

Klik hier voor meer info over Hiphop Kingz | Lees hier wat 013 schrijft over het evenement