Gratis huiswerkbegeleiding in Tilburg-Noord

Geplaatst in Algemeen op

Scholieren die in Tilburg-Noord in groep 8 of op het voortgezet onderwijs zitten, kunnen tot eind juni gratis huiswerkbegeleiding krijgen. Het is een pilot van een groot aantal organisaties die in Noord actief zijn. Als er voldoende vraag naar is, is het de bedoeling om ook na de zomervakantie gratis huiswerkbegeleiding aan te bieden.

Jongeren die hulp willen bij het maken van hun huiswerk, kunnen iedere donderdag van 15.30 tot 17.30 uur terecht bij de bibliotheek op het Wagnerplein. Er zijn dan altijd docenten, een jongerenwerker en twee vrijwillige jongeren uit de wijk aanwezig om te helpen met het huiswerk. Volgens Rogier van Luxemburg, coördinator bij jongerenwerk R-Newt, is het belangrijk dat deze pilot wordt gestart: “Jongeren en ouders uit Noord vragen regelmatig naar extra ondersteuning bij het maken van huiswerk. De redenen lopen uiteen: sommigen hebben thuis geen rustige plek om te studeren, anderen hebben moeite met plannen of met een bepaald vak. Soms kunnen ouders hun kind niet helpen. Omdat bijles vaak geld kost en van het bestaande aanbod niet altijd gebruik wordt gemaakt, draaien we deze pilot met gratis hulp. We willen er zo voor zorgen dat alle jongeren mee kunnen op school. Daarnaast willen we in beeld krijgen hoeveel vraag er daadwerkelijk is naar huiswerkbegeleiding. Daarom hopen we op drukke donderdagmiddagen in de bibliotheek.”

Deze pilot is een samenwerking van Bibliotheek Wagnerplein, jongerenwerk R-Newt, Noord-raadHQ, IMC Weekendschool en SmartStart en wordt ondersteund door Gemeente Tilburg, ContourdeTwern, Buurtsport en 2College Cobbenhagen Mavo.