Ctrl-R: kweekvijver voor media-talent

Geplaatst in Jongeren op

R-Newt begint in september met project Ctrl-R, een unieke samenwerking tussen het jongerenwerk en Omroep Tilburg. Jongeren tussen de 15 en 30 jaar worden getraind als mediamaker en doorlopen ondertussen een individueel coaching-traject. Jongerenwerker Dalila: “Dit is een unieke kans voor jongeren om op een professionele manier bezig te zijn met media.”

Ctrl-R, de toetsenbordcode voor ‘refresh’, is een online platform dat met uitdagende en vernieuwende content de doelgroep van 15 tot 30 jaar op de hoogte houdt van alles wat er in het dagelijkse leven gebeurt. Met Ctrl-R speelt R-Newt in op de toenemende activiteit van jongeren in digitale media. Wat je kunt verwachten? Wekelijkse video’s vanuit het gehele werkgebied van R-Newt. Authentieke, actuele en deelbare content, gemaakt door en voor jongeren. Coördinator Sandra van Eck: “Het platform moet een broedplaats worden voor YouTube-creators, social influencers en nieuw talent.”

Eigen jongerenprogramma

Tijmen van Omroep Tilburg gaat de jongeren in de studio begeleiden. Hij vindt het leuk om talenten van jongeren naar boven te halen: “Dat hoop ik te bereiken door op maat gemaakte trainingen.” Zijn collega Ron vindt het vooral belangrijk verbinding te leggen met R-Newt, de wijken en de stad: “Er speelt ontzettend veel en dat is zonde om niet in beeld te brengen.” Ctrl-R zal wekelijks plaatsvinden, wat zal resulteren in een eigen jongerenprogramma voor en door jongeren. Deze video’s komen terecht op een eigen YouTube-kanaal.

Voor wie?

Deelnemers van Ctrl-R zijn veelal jongeren met een zorgachtergrond, ontwikkelingsachterstand en/of een verhoogd risico op sociale uitsluiting. Maar je bent ook van harte welkom als je graag verandering aanbrengt in je leven, andere mensen leert kennen, affiniteit hebt met media en graag deelneemt aan het sociaal-maatschappelijke verkeer. Verder wordt de groep aangevuld met jongeren die graag hun talenten op het gebied van media in willen zetten. Adam is een van de deelnemers en kan niet wachten om te beginnen: “Ik heb de studio gezien en zie het al helemaal voor me!”

Meedoen en meer info

Je kunt jezelf nog opgeven voor Ctrl-R! Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar ctrl-r@omroeptilburg.nl. Dit adres kun je ook gebruiken om vragen te stellen of gewoon meer informatie op te vragen.