Cool: een thuismentor voor brugklassers

Geplaatst in Jongeren op

De twaalfjarige Damian is één van de mentorkinderen die deelneemt aan het School’s Cool-project in Dordrecht. School’s Cool koppelt vrijwillige mentoren aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Deze mentoren komen één keer per week bij de leerling thuis gedurende 1 tot 1 ½ uur. Het doel? De leerling een betere start van zijn middelbare school geven zodat hij kans heeft op betere leerresultaten.

Sport- en speldag als hoogtepunt

Toen zijn ouders van de juffrouw op de Prinses Julianaschool werden geïnformeerd over het mentortraject wist Damian zelf niet goed wat hij zich ervan moest voorstellen. Hij was verrast dat er zoiets bestond en besloot het een kans te geven. Het mentortraject is inmiddels gestart en Damian vindt het hartstikke leuk. Het hoogtepunt voor hem was de sport- en speldag die in mei georganiseerd werd in de sportzaal bij De Koloriet en het voetballen daarna.

Keeperstalent

Want wie Damian zegt, zegt voetbal. Afgelopen jaar stond hij onder de lat bij Sportclub Emma onder de 13-1. De weinig gepasseerde keeper werd net geen kampioen in zijn afscheidsseizoen. Volgend jaar kiest het keeperstalent namelijk weer voor zijn andere passie: kickboksen.

Ambitieuze brugpieper

Damian is vastberaden topsporter te worden. Profvoetballer of kickbokser antwoordt hij als je vraagt wat hij later wil worden. Mocht dat niet lukken behoren ook politieagent, kapper of kok nog tot de mogelijkheden van de ambitieuze aankomend brugpieper. Maar van één ding is hij overtuigd; Damian gaat in elk geval veel geld verdienen.