Challenge Yourself 013

Geplaatst in Algemeen op

Ieder individu verdient de kans om de controle te hebben over zichzelf en zijn of haar leven. Dit is de visie van Challenge Yourself 013. Bij Challenge Yourself 013 draait alles om personal empowerment: weten wie jij bent, doen wat echt belangrijk is voor jou en je eigen levenspad bewandelen ongeacht wat je omgeving, denkt, zegt of doet. Stel je eens voor dat er een methode bestond om deze kans te bieden aan de nieuwe generatie. Waar zij deze o zo belangrijke eigenschappen en lessen zouden krijgen. Hoe waardevol zou dat zijn? Zelfvertrouwen, liefde,  assertiviteit, focus, keuzes maken, positief denken, reflecteren en dromen over de toekomst; het zijn allemaal topics die centraal staan bij de op maat gemaakte empowerment training voor de nieuwe generatie Challenge Yourself – Light. De training is ontwikkeld door Joshua Daniel (23) uit Tilburg West. Momenteel geeft hij trainingen aan de hand van zijn eigen ontwikkelde methodiek. Hij volgt de NLP-masteropleiding en wil binnenkort starten als zelfstandig ondernemer.

Van de bodem naar de top

“Tijdens mijn middelbare schooltijd wist ik niet wie ik was en wat ik wilde in mijn leven”, zegt Joshua. “Daardoor ben ik in negatieve situaties beland en hing ik veel rond op straat. Op een dag kreeg ik de kans om te voetballen bij het eerste elftal van TSV Longa. Ik draaide daar als keeper een heel goed seizoen en ging vervolgens naar België (Dosko) om geld bij te verdienen. Ik werd hier kampioen en werd uiteindelijk gescout in België naar een semi – prof club KVV Vosselaar. Dit was het seizoen van mijn leven, het seizoen dat mijn leven moest gaan veranderen. Voordat het seizoen begon, begaven mijn knieën het waardoor ik niks kon laten zien. Ik moest weer opbouwen vanaf nul. Toen ik eindelijk weer mee kon trainen gebeurde het…. Het schoot in mijn rug en dat was de fatale factor. Mijn carrière voorbij, missie kwijt, identiteit kwijt, gezondheid kwijt, mijn droom was kapot. Terug in Nederland ben ik gaan werken om  inkomen te krijgen, maar lichamelijk hield ik het niet vol. Ik zat gevangen in mijn eigen lichaam. Ik raakte depressief en had mezelf afgesloten van de buitenwereld. In dit dieptepunt van mijn leven kwam ik erachter dat er meer mensen waren die letterlijk van de bodem naar de top zijn geklommen. Mensen die hun leven compleet hebben veranderd. En ik dacht bij mezelf: hoe hebben deze mensen dit gedaan? Wat maakt deze mensen anders dan de rest? Deze mensen zijn mijn grootse drijfveer en inspiratie geworden. Ik ben op zoek gegaan naar wat de sleutel is naar succes. En hoe ik ook de controle zou kunnen nemen over mijn mezelf en over mijn leven. Ik had nog steeds dag in dag uit pijn. Maar mijn beperkingen en uitdagingen hebben mij creatief gemaakt, mij andere prioriteiten laten stellen en me dichter naar mezelf gebracht. Het heeft mij laten werken aan mijn basis. Ik had zo veel waardevolle kennis opgedaan, en wilde dit graag delen men andere mensen om hen ook te helpen om de controle te krijgen over zichzelf en hun leven. En hier is de reis begonnen.”

Training en advies

“Ik klopte aan bij jongerenwerker Piet de Hond van MFA Kruispunt. Hij verwees mij door naar V39, waar ik in contact kwam met Maria. Zij zei tegen mij: doe het maar. Bij Bechallenged 013 kon ik al mijn kennis, levenservaringen, lessen en inspiratie kwijt om dit vorm te geven in mijn eigen methodiek Challenge Yourself 013. Ik begon met een training speciaal gemaakt voor het praktijkcollege Tilburg. Van hieruit ben ik doorgegaan naar trainingen voor Chef’s Level, naar het Bechallenged-team, jongerenwerkers en professionals. Dit heeft erin geresulteerd dat ik nu in samenwerking ben met R-Newt Training & Advies om mijn nieuwe product Challenge Yourself – Light in de markt te zetten. Hij is speciaal ontworpen om de nieuwe generatie te empoweren, hen meer zelfvertrouwen te geven, betere keuzes laten maken, en hun zelfbeeld te verhogen.” 

Next generation

Joshua: “Ik wil deze boodschap en lessen graag met zo veel mogelijk mensen delen. Challenge Yourself – Light is zo belangrijk omdat er steeds jongere mensen rondlopen met een burn-out of een depressie. Zo veel jongeren die niet weten wie ze zijn of waar ze naartoe willen, waardoor ze betrokken raken bij negatief gedrag. We leven in een moeilijke tijd, mede ook door social media en alle info die op ons afkomt. Ik wil graag de nieuwe generatie meegeven dat alles mogelijk is. Focus niet te veel op wat andere mensen doen, kijk niet naar de perfecte levens op social media, maar kijk naar jezelf.  Kijk naar wie jij bent en kijk naar wat belangrijk is voor jou en bewandel je eigen levenspad. Als je iets wilt, ga ervoor, zet elke dag één kleine stap en geef nooit op: dát wil ik meegeven aan de nieuwe generatie.”