Bureaukalender R-Newt biedt jongeren houvast in het volwassen worden 

Geplaatst in Jongeren op

Collega Wenshirley ​​​​​​en stagiaires Aylin & Cherisse ontwikkelden een supermooie maar vooral praktische bureaukalender om jongeren wegwijs te maken in de maatschappij. 

Binnen het project Step2Suc6 ondersteunen wij jongeren in kwetsbare situaties. We helpen ze aan een stabiele basis op weg naar volwassenheid. Deze doelgroep is niet altijd voldoende op de hoogte van de rechten en plichten die op hun pad komen als zij volwassen worden. 

Het project is erop gericht om Tilburgse jongeren tussen 16 en 27 jaar te ondersteunen bij het bereiken van een stabiele basis op de leefgebieden onderwijs, netwerk, vrijetijdsbesteding, wonen, werk & inkomen en welzijn.

In de kalender gemaakt voor en door jongeren, staat iedere maand een ander thema centraal, waarbij we aandacht besteden aan steeds terugkerende hulpvragen. Zoals bijvoorbeeld over geld, sparen, opleiding, verzekeren en werk zoeken. De kalender (in A5-formaat) is gesubsidieerd door Stichting Kansfonds.

Wil jij deze handige, praktische kalender ontvangen? Vraag hem dan aan bij Wenshirley! Mail naar wenshirley@r-newt.nl om een exemplaar te bemachtigen!