BallAss: Sporten & Socializen

Geplaatst in Algemeen op

In deze drukke tijd is het soms moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten met wie je samen kunt sporten en socializen. Dit merkten de Tilburgse dames Ikram en Yasmina ook. En daarom bedachten zij het project ‘BallAss’: samen met andere vrouwen elke week voetballen en natuurlijk ook gezellig socializen!

Tijdens de opening van ‘BallAss’ spraken we de initiatiefneemsters. Ikram en Yasmina (beide twintigers) vertellen: “We zochten in Tilburg een locatie waar we lekker konden sporten tegen een lage prijs. We kwamen wel vaker samen om te voetballen en dat vonden we hartstikke leuk. Natuurlijk voor de beweging, maar vooral ook om andere dames te ontmoeten. We wilden ons aansluiten bij een voetbalvereniging. Helaas zouden we dan bij jongere meiden in een team terecht komen, terwijl we juist het liefst met leeftijdsgenoten wilden sporten. Bijna alle vrouwen van onze leeftijd hebben een druk eigen leven met school, gezin en werk. Vaak is er weinig tijd om af te spreken met vriendinnen of om te sporten. Met dit project slaan we twee vliegen in één klap!’’.

Omdat Ikram en Yasmina elke week op een vaste tijd en plek afspreken, is het makkelijker om een team te vormen. Dat team is overigens ladies-only. ‘’De meeste dames voelen zich vrijer in het sporten als er geen mannen bij zijn’’, vertellen ze. Dit project is ook echt bedoeld voor vrouwen, om hen een plek te geven waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten en lekker kunnen bewegen.

Om het project op te kunnen zetten, hebben Ikram en Yasmina aangeklopt bij R-Newt. Mede door hun enthousiasme en de hulp van buurtsport konden ze meteen aan de slag om het project te realiseren. Nu ze een plek hebben om te sporten en met al 25 aanmeldingen, kunnen ze beginnen aan hun wekelijkse trainingen. Voor Ikram en Yasmina is het project geslaagd als de dames met plezier elke week bij elkaar komen en lekker kunnen trainen.

Tot en met december komt de groep elke week samen. Als er ook in het nieuwe jaar nog genoeg dames zijn die mee willen doen, blijft het project in stand. Iedereen is van harte welkom om zich in te schrijven!
Wil je meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Latisha Yakubu via: E Latisha@r-newt.nl