Over R-Newt Expertisecentrum

Al onze thema’s zijn afgeleid van de actualiteit waar jongeren anno nu bij betrokken zijn, waaronder: straatcultuur, seksualiteit, digitale leefwereld en jongerendynamiek (meidenvenijn, machogedrag, weerbaarheid, identiteit). De trainingen en adviezen hebben wij ontwikkeld op basis van de praktijk van het jongerenwerk en de feedback van de jongere en zijn/haar omgeving.

Van Midden-Brabant tot Dordrecht

Het werkgebied van R-Newt bestrijkt de regio Midden-Brabant en Dordrecht. We werken voor jongeren in de leeftijd van ± 8 tot 27 jaar. De afgelopen jaren hebben we stevig geïnvesteerd in het ontwikkelen en/of toetsen van onze interventies voor jongeren en hun omgeving. Dit doen we samen met landelijke partijen. We bewegen snel en adequaat mee met de actualiteit zonder daarbij de kwaliteit tekort te doen. De kennis en kunde die wij ontwikkelen, delen we graag met je. Dat doen we via R-Newt T&A.

Opgeleid tot trainer

Het team R-Newt Expertisecentrum bestaat uit jongerenwerkers die naast hun praktijk als jongerenwerker, geschoold zijn voor het geven van trainingen. Zij zijn ervoor opgeleid het aanbod over te dragen aan beleidsmedewerkers én uitvoerende partijen die werken met en voor jeugd. Het T&A-team is daarnaast gespecialiseerd in ‘aanbod op maat’. Wij kunnen, dankzij een brede ervaring, uitstekend inspelen op jouw specifieke vraag. Sterker nog: wij leveren bij voorkeur maatwerk. Alle trainingen kunnen wij aanpassen aan je wensen en behoeften. Wij komen graag bij je langs om vraagstukken op het gebied van jongeren met jou te analyseren en een passend antwoord hierop te vinden. Zo ben je verzekerd van een training die geschikt is voor jouw medewerkers, collega’s of leerlingen.

Ons aanbod verandert continu

Dagelijks maken wij de levendige en altijd roerige praktijk mee van de jeugd. Die vertalen we naar het Expertisecentrum-programma. Ons aanbod verandert daarom met regelmaat. Op dit moment werken we hard aan het actualiseren van ons trainingsaanbod. Wil je in tussentijd weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of doe alvast inspiratie op via onderstaande video.