Drive-in babyshower voor Hannnedi

Geplaatst in Algemeen op

De derde zwangerschap van Hannedi (26) verliep stroef. Ze had last van zwangerschapsuitdroging, een stroom aan blaasontstekingen, en als klap op de vuurpijl kreeg ze last van bekkeninstabiliteit. En oh, ja, ze is zwanger tijdens de corona pandemie.

Nu is ze lekker met zwangerschapsverlof, maar normaal werkt Hannedi in de zorg, en ziet ook met eigen ogen hoeveel impact de coronacrisis kan hebben op kwetsbare mensen. Ze werkt met dementerende ouderen, die ze wast en kleedt. Ook is ze het eerste aanspreekpunt van deze afdeling in het verzorgingstehuis. Op de afdeling waar zij werkt is geen corona-uitbraak geweest, maar in een ander stuk van het verzorgingstehuis wel. Er mocht dus ook geen bezoek komen. ‘’We moesten de mensen de hele dag bezighouden, dat was wel een zware tijd’’, vertelt ze.

Kwetsbare doelgroep
Ook valt Hannedi zelf onder de groep kwetsbaren. Tijdens de tweede zwangerschap is bij haar een hartritmestoornis ontdekt. Dit, bovenop het feit dat ze dus zwanger is. Vooral aan het begin van de zwangerschap, wat de meest spannende tijd is, is ze nauwelijks buiten geweest op haar werk na. Nu is ze nog steeds voorzichtig, maar af en toe wat vriendinnen zien laat ze nu niet meer voorbijschieten.

Bij vorige zwangerschappen kreeg Hannedi regelmatig controles. ‘’Pas als er iets is en je belt, kan je naar het ziekenhuis komen, dat was wel anders dan eerst’’. Regelmatige onderzoeken waren er niet. Gelukkig mocht de babydaddy wel mee naar de echo’s; de coronamaatregel dat je daar alleen heen moest, was toen al versoepeld.

De babyshower
Wat er ook anders was deze zwangerschap, was de babyshower. Met de coronarestricties in het achterhoofd probeerde de vriendinnen van Hannedi een corona-proof babyshower te organiseren. Maar toen de organisatie bijna voltooid was, mochten er vanwege verzwaarde maatregelen maar 6 gasten komen. En natuurlijk, toen de babyshower daar helemaal weer helemaal op was aangepast, kwamen er wéér restricties. En toen kwam Hannedi zelf met een idee. Via internet had ze gezien hoe andere aanstaande moeders een drive-through babyshower hadden.

Drive-in
Met een partytent in de tuin, een tafel vol goodie- en snackbags en een lange rij auto’s was de babyshower drive-through een groot succes (bekijk het filmpje). De gasten bleven in hun auto zitten, zetten snel hun cadeautje op een tafel, en hopten dan weer terug in de auto met een baggie met wat eten en drinken. Op deze manier konden Hannedi, haar verloofde en hun kinderen ook weer eens vrienden zien die ze vanwege corona al een hele tijd niet hadden kunnen zien. ‘’De politie was ook langsgekomen, maar die vonden het alleen maar heel leuk gedaan, en dat we goed bezig waren zo’’, vertelt ze. ‘’Het was echt een succes.’’

Als het kindje er is, houdt Hannedi het bezoek nog zeker een weekje af. ‘’Het is niet verstandig, ook niet voor de baby. Na die week kijken we het aan, en als het goed voelt kan er wel bezoek komen’’.

Edit: Ondertussen is Hannedi bevallen van een prachtig en gezond kindje!