Wethouder Dols geschoren door jongeren R-Construction

Geplaatst in Algemeen op

Op woensdag 8 mei namen jongeren van het project R-Construction kersvers wethouder Dols onder handen. Tijdens de afsluiting van hun tienweekse cursus tot barbier gaven de jongeren wethouder Dols een stevige scheerbeurt in Charif’s Barbershop. Die was na afloop blij met de gladde wangen en enthousiaste jongeren. Ook reikte hij badges (digitale erkenning voor een geleerde vaardigheid) aan de deelnemers uit.

R-Construction is een project van R-Newt Jongerenwerk waarin tien jongeren in tien weken tijd kennismaken met het barbiersvak. De gemengde groep – van statushouder tot kappersstudent – leerde vooral ook van en met elkaar. Jongerenwerkers Bart en Jolijn richtten zich op life-skills, terwijl Barbier Charif focuste op beroepsvaardigheden, zoals knippen en scheren.

“Ik heb vroeger ook vooral geleerd door te doen. Dat ik nu mijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij is super mooi. Een van de jongeren heeft zelfs al een baan via een bevriende kapper, dat is toch prachtig.”

Wethouder Dols reikte na een geslaagde scheerbeurt badges uit aan de trotse jongeren. “In mijn eerste week als wethouder al geknipt en geschoren worden. Mooi om aan den lijve te ondervinden wat jullie in tien weken hebben geleerd en al kunnen. Van Charif en R-Newt, maar vooral door van en met elkaar te leren.” De deelnemers blikken enthousiast terug op hun ervaringen: “Toen ik begon had ik helemaal geen ervaring met het barbiersvak en wist ik niet zeker of ik er iets mee wilde. Nu ben ik vol enthousiasme en ga ik me inschrijven voor de opleiding!”

Tijdens de volgende editie van R-Construction gaan jongeren wederom tien weken aan de slag met het thema barbier en kapper. Ook meedoen? Geef je op via jolijn@r-newt.nl!