VACATURE R-Newt+ (senior jongerenwerker)

Geplaatst in Algemeen op

R-Newt is het jongerenwerk van ContourdeTwern. R-Newt staat voor innovatief en kwalitatief jongerenwerk, met een hoge mate van zelfstandigheid en ruimte voor ontwikkeling van medewerkers. We helpen jongeren hun talenten ontwikkelen, zijn actief en aanwezig in de wereld van jongeren en kinderen en pakken problemen als overlast preventief aan. Specifiek op het gebied van Veiligheid heeft R-Newt al sinds 2011 een specifieke opdracht; R-Newt+.

De focus van de R-Newt+ opdracht ligt met name op vroegsignalering en preventie, gekoppeld aan jongeren, groepen, locaties. De inzet is jongerenwerker, alleen de invalshoek is specifiek vanuit de pijler veiligheid. R-Newt+ kan op het gebied van veiligheid signaleren, agenderen, maar ook met betrekking tot jeugdgroepen en individuele casuïstiek plannen van aanpak vormgeven, uitvoeren en op sturen. R-Newt+ heeft het wijkoverstijgende, stedelijke beeld op jongeren en jeugdgroepen en zet in op evenementen en veiligheidsvraagstukken in de stad.
Als R-Newt+ weet je integraal te schakelen en samen te werken met de jongerenwerkteams in de stad, maar ook met externe partners en aan verschillende overlegtafels.

Jongerenwerker R-Newt+ (senior) 18 uur per week

Wij zoeken een gemotiveerde, ervaren werker die aan de slag wil binnen het jongerenwerk met als focus veiligheid. Je doet dit niet alleen, maar je vormt een team met de huidige collega senior jongerenwerker. Geen dag is hetzelfde, deels werk je procesmatig en vanuit een planning, deels wordt er een beroep gedaan op je flexibiliteit en zet je in waar nodig. Daarnaast ga je ook de uitvoering mee in en ben je op straat te vinden gekoppeld aan groepen, locaties en meldingen.

Wat ga je doen? En wat wordt er van je gevraagd?

 • Je hebt kennis en affiniteit van jeugdcultuur en specifiek ook met het thema veiligheid
 • Je werkt voornamelijk informatie gestuurd en op basis van eigen bevindingen, je gaat de straat op, bent present, legt contact met jeugdgroepen en kunt deze monitoren.
 • Je hebt een stedelijk zicht op jeugdgroepen, problematische jeugd en locaties.
 • Je neemt deel aan gebiedsjongerentafels en de stedelijke weegploeg.
 • Je weet je te bewegen in het (complexe) netwerk op allerlei niveaus.
 • Ervaring binnen jongerenwerk of het Veiligheidsdomein is gewenst.
 • Je kunt analyses maken en gebruikt hiervoor de beschikbare tools waaronder Mate(n) van de straat en ontwikkelt deze mee door.
 • Je weet informatie (stedelijk) met elkaar te verknopen om vanuit hier met het netwerk een sluitend plan van aanpak te maken.
 • Je kunt projectmatig werken en door het jaar heen stedelijk inzetten op o.a. de Tilburgse Kermis, ramadan, jaarwisseling.
 • Je kunt collega’s in het team coachen, ondersteunen op het gebied van veiligheid en jeugdgroepen en aansturen waar nodig.
 • Je hebt zicht op landelijke en lokale ontwikkelingen en trends als het gaat om jeugd en veiligheid.

Ingangsdatum
Zo snel mogelijk.

Salaris
De functie Senior R-Newt+ valt in salarisschaal 8. Het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband is minimaal € 2763,- en maximaal € 3864,-. Dit is conform de cao Sociaal Werk.

Meer weten?
Voor meer informatie over het werk en impact van R-Newt is te vinden via deze link >

Voor informatie omtrent de vacature kan contact opgenomen worden met Floor van Berkel, manager R-Newt, via floor@r-newt.nl. Voor inhoudelijke informatie met betrekking tot R-Newt+ kan contact opgenomen worden met Wesley van Loon, senior R-Newt+, via wesley@r-newt.nl.

​​​​​​​Solliciteren
Enthousiast geworden? Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor deze functie? Dan willen we je graag ontmoeten. Reageer vóór 21 april 2021 door jouw sollicitatie naar pz@contourdetwern.nl te sturen.