VACATURE R-Newt+ Jongerenwerkers (minimaal 12 uur per week)

Geplaatst in Algemeen op

R-Newt is het jongerenwerk van ContourdeTwern. R-Newt staat voor innovatief en kwalitatief jongerenwerk, met een hoge mate van zelfstandigheid en ruimte voor ontwikkeling van medewerkers. We helpen jongeren hun talenten ontwikkelen, zijn actief en aanwezig in de wereld van jongeren en kinderen en pakken problemen als overlast preventief aan. Specifiek op het gebied van Veiligheid heeft R-Newt al sinds 2011 een specifieke opdracht; R-Newt+.

De focus van de R-Newt+ opdracht ligt met name op vroegsignalering en preventie, gekoppeld aan jongeren, groepen, locaties. De inzet is jongerenwerker, alleen de invalshoek is specifiek vanuit de pijler veiligheid. R-Newt+ kan op het gebied van veiligheid signaleren, agenderen, maar ook met betrekking tot jeugdgroepen en individuele casuïstiek plannen van aanpak vormgeven, uitvoeren en op sturen. R-Newt+ heeft het wijkoverstijgende, stedelijke beeld op jongeren en jeugdgroepen en zet in op evenementen en veiligheidsvraag-stukken in de stad. Kijk voor inspiratie over onze visie en werkwijze op onze socials; Facebook, instagram en LinkedIn.

Als Jongerenwerker R-Newt+ weet je integraal te schakelen en samen te werken met de jongerenwerkteams in de stad, maar ook met externe partners en aan verschillende overlegtafels.

Het werk
Wij zoeken gemotiveerde collega’s bij het R-Newt+ team die de handen uit de mouwen steken en meerdere avonden (of middagen) in de week de straat op gaan om present en preventief te gaan werken in de openbare ruimte. Je werkt voornamelijk informatie gestuurd en vanuit plannen van aanpak op groepen/locaties. Niet enkel en alleen het reguliere straatwerk, maar ook inhoud en verdieping op het presente werk. Relaties aangaan met jongeren in de openbare ruimte, organiseren van activiteiten rond de presentie en op uitvoeringsniveau bijdragen aan het maken van analyses op jongeren, overlast en veiligheid. Inzet van de R-Newt camper behoort hierbij ook tot de mogelijk-heden.

Functie-eisen
Wat ga je doen? En wat wordt er van je gevraagd?

 • Je bent enthousiast en gemotiveerd om 2/3 avonden (dagdelen) in de week actief te zijn op verschillende pleinen en straten in Tilburg.
 • Je gaat in gesprek met jongeren bij wie je risicovol en/of crimineel gedrag ziet. Of waarvan je denkt dat ze extra steun nodig hebben om niet (verder) in de problemen te raken. Je verbindt daarbij jeugdgroepen en de verschillende jongerenwerkteams.
 • Je weet aansluiting en een connectie te leggen met jeugd in de openbare ruimte en weet vanuit deze inzetten een duurzame band op te bouwen met jeugdgroepen.
 • Je hebt zicht op wensen en behoeften van deze jeugdgroepen/ individuen en kunt samen met deze jeugd-groepen activiteiten programmeren. Je bent creatief en kijkt vooral naar de mogelijkheden. Het kunnen organiseren van activiteiten is een belangrijk onderdeel in deze functie.
 • Je kunt locaties en groepen op hoofdlijnen in beeld brengen.
 • Je kunt samenwerken met andere collega’s in het team, maar ook met de collega’s in de andere jongeren-werkteams.
 • Je hebt aansluiting bij de leef en denkwereld van jongeren die zich op straat bevinden. Je hebt kennis en inzicht van de straatcultuur en “spreekt de taal van de straat”.
 • Een onderdeel van je werk is het registeren van je bevindingen en straatbeeld.
 • Je kan een lichte rapportage schrijven en een LGO (locatie gebonden opdracht) opstellen.
 • Je bent leergierig en bereid om deel te nemen aan verplichte scholing en deskundigheidsbevordering.
 • Je bent bereid ook in weekenden, schoolvakanties of tijdens evenementen te werken.

Bijzonderheden
Deze functies zijn prima te combineren met anderen taken en werkzaamheden, maar vereisen wel een flexibele inzet.

Ingangsdatum
Zo snel mogelijk.

Salaris
De functies van Jongerenwerker R-Newt+ vallen in salarisschaal 7. Het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband is minimaal € 2.501,- en maximaal € 3.494,-. Dit is conform de Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.

Meer weten?
Meer informatie over het werk en impact van R-Newt is te vinden op onze Foleon:
https://contourdetwern-2.foleon.com/jongerenwerk/r-newt-update-jongerenwerk-2020/ wij-zijn-r-newt/

Voor informatie omtrent de vacature kan contact opgenomen worden met Floor van Berkel, manager R-Newt, via floor@r-newt.nl. Voor inhoudelijke informatie met betrekking tot R-Newt+ kan contact opgenomen worden
met Wesley van Loon, senior R-Newt+, via wesley@r-newt.nl.

Solliciteren
Enthousiast geworden? Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor deze functie? Dan willen we je graag ontmoeten. Reageer vóór 21 april 2021 via deze link.