R-Newt Summer Academy

Geplaatst in Algemeen op

Jongeren die deze zomer in Tilburg blijven, hoeven zich geen moment te vervelen. Dankzij de R-Newt Summer Academy kunnen jongeren vier weken lang iedere dinsdag, woensdag en donderdagmiddag aan de slag. Het gratis programma biedt diverse activiteiten zoals Real Life Fortnite, in gesprek over BLM en leren van bekende artiesten in diverse workshops.

Jongerenwerker Michelle La Vallette is trots op het programma: “De afgelopen maanden lag bijna alles stil. Een lastige en soms eenzame tijd voor jongeren. Gemeente Tilburg, de Tilburgse middelbare scholen en R-Newt Jongerenwerk zagen dat er iets moest gebeuren. Daarom zijn we gestart met de Summer Academy!”

Divers programma

Jongeren kunnen vanaf 28 juli gedurende vier weken lang iedere dinsdag, woensdag en donderdagmiddag van 13 tot 16 uur meedoen aan de Summer Academy. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Zo organiseren jongeren zelf een toffe afsluiting van de zomer, gaan ze in gesprek met een bekende artiest en volgen er graffitiworkshops. Ook serieuze onderwerpen komen aan bod. De Summer Academy wordt bijvoorbeeld afgesloten met een middag over discriminatie en BLM in samenwerking met Radar.

Snel schakelen

R-Newt organiseert de Summer Academy samen met partners zoals het Jongerenpunt, Radar en de Gemeente Tilburg. Toch was het organiseren nog wel even hectisch: “We wilden koste wat kost voorkomen dat jongeren die thuis bleven in een zwart gat vielen. Dat maatschappelijk belang deelden de gemeente en de scholen. Daarom hebben we in een paar weken alles op alles gezet voor een tof programma. Gelukkig hebben we als R-Newt veel partners in de stad en een groot netwerk van jongeren. Zo wordt het toch nog een toffe zomer”, lacht La Vallette.

Aanmelden

Jongeren kunnen gratis meedoen aan de activiteiten. Dat mag eenmalig, of voor de hele reeks. Voor aanmelden of meer informatie kun je bellen met Robin op 06-309 130 14.