Quarantaine-talk #1 | Dylan schrijft zijn eigen leven

Geplaatst in Algemeen op

Bij R-Newt zijn we altijd bezig met jongeren. Het liefst ontmoeten we ze tijdens één van de vele activiteiten die we organiseren of op straat. Maar dan kan nu even niet. Meer dan ooit zijn we benieuwd naar wat hen bezig houdt. Zijn er zorgen over school? Bang om zelf ziek te worden? Hoe ervaren zij het gemis van sociale contacten en houden ze zich aan de corona-maatregelen?
De komende weken delen we verhalen van inspirerende jongeren over hun leven tijdens de corona-maatregelen.

Dylan vertelt dat hij sinds de corona-maatregelen zijn betaalde activiteiten zoals fotografie en zijn boekingen als DJ stil heeft moeten leggen doordat evenementen en feesten afgelast zijn. De corona-crisis houdt hem bezig: hoelang gaat deze periode duren? Wat wat zullen de economische gevolgen zijn? Maar hij blijft positief. Hij probeert kansen te creëren die er anders niet zouden zijn.

 Nu je zoveel mogelijk thuis moet zijn, hoe probeer je je tijd door te komen?

“Een goede vraag. Zelf heb ik het eerlijk gezegd drukker dan normaal. Ik houd absoluut niet van stilzitten en ik probeer juist de negatieve sfeer om te zetten in iets positiefs. Zo zorg ik voor het geluid bij optredens binnen verzorgingshuizen en revalidatiecentra om de mensen die niet naar buiten kunnen een break te bezorgen. Voor iedereen die geen mogelijk heeft om dit te doen zou ik adviseren om bijvoorbeeld eens ouderwets te gaan puzzelen of creatief aan de gang te gaan en om content te creëren.”

Hoe ervaar je het om nu meer thuis te zijn?

“Zelf ben ik dus niet heel veel thuis. Ik vind het wel vervelend dat je minder makkelijk even naar de winkel kan als je iets nodig hebt.”

Spreek je familie en vrienden veel?

“De ouderen in mijn familie durven niet goed naar buiten en willen het liefst zo veel mogelijk contact via online platformen.” 

Wat valt je op als je nu naar buiten gaat?

“Zelf zie ik niet veel verschil in het dagelijkse straatbeeld nu ik thuiswerk, de plekken waar ik kom zijn buiten smalle openingstijden hetzelfde gebleven.”

Hoe ga je om met het werken van uit huis?

“Persoonlijk vind ik het thuis werken een stuk fijner door de hogere concentratie die ik heb en de mogelijkheid om gezonder en verser te eten in plaats van iets moeten halen. Dit bespaart ook nog eens veel geld.”

 Met de Social Club werken we aan verschillende content voor jongeren, en vooral nu veel jongeren thuis zitten richten we de onderwerpen daarop. Kun je hier misschien wat meer over vertellen?

“Over de content die ik wil gaan maken, ben ik nog niet helemaal uit maar brainstormen over verschillende vormen hiervan en creativiteit promoten is iets waar ik voor sta.”

Hoe vind je het dat je het team waar je mee samenwerkt nu niet persoonlijk spreekt maar via een videogesprek, net als ons gesprek nu?

“Het is anders, maar op een bepaalde manier wel leuk, dit scheelt ook veel reizen en maakt het werken een stuk relaxter.

Op wat voor manieren zouden jongeren elkaar kunnen steunen in deze nieuwe situatie?

“Brainstorm en creëer nieuwe content zodat je niet stil hoeft te zitten en blijf vooral positief!”

Nu nog een mooie afsluiter, wat wil je anderen jongeren meegeven?

“ Je leven is een verhaal dat je zelf moet schrijven, maak je er niks van, dan schrijft het jou.”

Heb je een vraag of een idee en weet je niet goed waar je moet zijn?

Moeite met huiswerk? Vragen over geldzaken? Problemen thuis. Of wil je iets doen om de wereld een beetje mooier te maken? We staan voor je klaar!

Bezoek deze site om te zien wat R-Newt voor je kan betekenen tijdens de corona-crisis.