Lancering Meiden op Maandag Magazine groot succes!

Geplaatst in Algemeen op

Op maandag 16 december j.l. lanceerden de ‘Meiden op Maandag’ in Stadsbibliotheek AanZet in Dordrecht het splinternieuwe ‘Meiden op Maandag Magazine’. De toegang van de lancering was gratis en iedereen kreeg een gratis exemplaar van het magazine. Het was een feestelijke middag met dansoptredens, karaoke, hapjes, een fotohoek en natuurlijk muziek!

           

fotograaf: Jeroen Niemeijer

Meiden op Maandag
Na de verbouwing van de bibliotheek in Dordrecht,  is er in de bieb een plek is gecreëerd voor jongeren waar ze, naast het lezen van hun favoriete boek, ook ruimte hebben om aan projecten te werken en deel te nemen aan activiteiten. Iedere maandag komt hier een groep meiden samen onder de bijpassende naam ‘Meiden op Maandag’. Deze maandagmiddag staat volledig in het teken van gezelligheid, meiden, creativiteit en taal. Naast het schrijven van stukjes, houden de meiden zich ook bezig met verhalen vertellen en fotografie. De meiden hebben steun aan elkaar en ervaren de ‘Meiden op Maandag’ als een plek waar ze dingen kunnen delen. Deze middagen worden georganiseerd door de bibliotheek, in samenwerking met R-Newt. Jongerenwerkers Martha en  Mignon Nusteling, het creatieve brein achter deze activiteit, begeleiden de meiden tijdens deze middagen. Na het uitvoeren van veel leuke opdrachten tijdens de middagen, ontstond er bij de meiden het idee om de resultaten te bundelen tot een meidenmagazine. Het magazine is een echt ‘voor meiden, door meiden’-project. Zo staan er stukken in over liefde, mode, ‘boemboem-dingen’ en games. Allemaal onderwerpen die ze zelf hebben bedacht en stukken die ze zelf hebben geschreven. Hun inspiratie halen ze uit eigen ervaring met de onderwerpen. Zo vertelt één van de meiden dat ze zeker weet dat haar versiertrucs in het magazine werken, want het heeft haar zelf succes opgeleverd!

Een enthousiaste genodigde gaf aan dat er thema`s in het magazine staan, waar vroeger bij haar thuis niet over gesproken werd. Kortom: een waardevol magazine voor tienermeiden.

Wil jij dit magazine ontvangen of meewerken in de redactie?

Meld je dan elke maandag van 16.00 – 17.30 uur in de Stadbibliotheek van Dordrecht. Op de jongerenvloer kom je Martha tegen, ze ontmoet je graag. Je kunt ook benaderen via facebook: Martha RNewt. Bellen mag ook: 06 22897986.