Kroedoe Summer Vibes in Tilburg-West groot succes

Geplaatst in Algemeen op

Jong en oud kwamen op woensdag 31 juli samen tijdens Kroedoe Summer Vibes. In het kader van KISS – The Future waren acht jongeren betrokken bij de organisatie van dit buurtspektakel. En wat een succes was het: er waren opblaasspellen (vooral de balk was een succes, waar het de bedoeling was elkaar met een zak af te ‘meppen’) en een heuse skaafijskraam. De BBQ met dj maakte het af.

Jongerenwerker Piet: “Het was al een paar weken stil in de wijk: veel mensen zijn vertrokken naar Spanje, Turkije of Marokko. Maar dit geldt niet voor iedereen in de wijk. De jongeren die Kroedoe Summer Vibes hebben georganiseerd, wilden het vakantiegevoel ook naar de wijk brengen. En dus kwamen zij weken achter elkaar naar Het Kruispunt om te brainstormen en uit te tekenen. Voor hun buren, broertjes zusjes en leeftijdgenoten hebben ze alles uit de kast gehaald.”

Tijdens het festival hebben nog eens 20 jongeren geholpen bij de organisatie. Ook waren er zo’n vijf vrijwilligers die meehielpen. Een mooie samenwerking tussen R-Newt en R-Newt Kids. Iedereen was trots op de Kruidenbuurt. Dit zag je onder meer aan de shirtjes met 5044 erop; de postcode van de wijk. Piet: “Het was een dag om niet te vergeten. Er waren zo’n 100 bezoekers en iedereen had het naar zijn zin. Saamhorigheid, participatie en do it yourself stonden centraal.”