Jongeren organiseren buurtbarbecue in Stokhasselt

Geplaatst in Algemeen op

Vijftien jongeren organiseren op 10 juli een buurtbarbecue bij wijkcentrum De Ypelaer in Tilburg-Noord. Met dit initiatief willen de jongeren ontmoetingen tussen buurtbewoners tot stand brengen. Buurtbewoners zijn van harte welkom om voor 1 euro mee te eten. Naast de barbecue vinden er diverse activiteiten plaats.

“De jongeren vinden het belangrijk dat mensen die veel thuis zitten, ook naar buiten komen. Om kennis te maken met de buren en om elkaar beter leren kennen”, vertelt jongerenwerker Erdem Altin. “Daarom zijn ze al weken bezig met de voorbereiding. Kinderen kunnen leuke spelletjes doen en er is een buffet met vlees (halal), salades en brood. Voor 1 euro eet je al mee.”

Naast de barbecue zijn er verschillende leuke activiteiten. Erdem: “Jeugd uit de buurt treedt op, Nasser el Jackson geeft een pannashow en motivator Mo Bicep gaat met jongeren sporten. Tempo-Team geeft informatie over werk en inkomen, jongeren kunnen zich direct inschrijven bij het uitzendbureau. Daarnaast vertelt WonenBreburg over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen.”

De buurtbarbecue begint om 15.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Locatie is wijkcentrum De Ypelaer, Corellistraat 10. Jongerenwerk R-Newt en Buurtsport Tilburg-Noord maken dit initiatief, een activiteit in het kader van de maatschappelijke diensttijd, mede mogelijk.