Geslaagd slotevent Orpheus in Mechelen

Geplaatst in Algemeen op

Op 30 november vond het slotevent van Orpheus in Mechelen (B) plaats: ORPHEUS Final Event 2022 | Aftermovie – YouTube

Alle partners kwamen hier samen; er waren interessante sprekers en workshop voor derden. In de afgelopen vier jaar hebben we verschillende mooie dingen ontwikkeld binnen verschillende werkgroepen, zoals trainingen. Maar ook de ORPHEUS-toolkit die het zelfvertrouwen en vaardigheden van jongeren stimuleert om met bepaalde thema’s om te gaan, zoals nepnieuws, polarisatie, controversiële thema’s, …

Deze toolkit, die in samenwerking met jongeren is gemaakt, biedt een scala aan educatieve activiteiten en trainingspakketten om het kritisch denken van jongeren te stimuleren en hen te ondersteunen om deel uit te maken van de oplossing: Toolkit NL (orpheusproject.eu)

Over ORPHEUS
Offline and Online Radicalisation Prevention Holding back Extremism and Upholding Security

ORPHEUS is een initiatief dat wordt gefinancierd door Interreg 2 Zeeën en is ontworpen om praktische ondersteuning, hulp en begeleiding te bieden aan jeugdwerkers, leraren en andere professionals om de weerbaarheid van jongeren tegen gewelddadige extremistische narratieven te vergroten.

Jongeren hebben vaak moeite om hun zorgen en grieven aan anderen te uiten. Maar ook professionals (jeugdwerkers, leerkrachten en beleidsmakers) weten vaak niet hoe ze moeten reageren op of omgaan met deze grieven. Daarom ontwikkelt ORPHEUS een methode voor professionals zodat zij zowel offline als online veilige/brave ruimtes kunnen inrichten. Uit deze methode vloeide onder andere de ORPHEUS-toolkit voort.

Wil je meer weten over ORPHEUS? Bezoek dan hun site: https://www.orpheusproject.eu/

#orpheus #jongerenwerk #rnewt #safespace #online #offline #radicalisation #extremism #security