Actieve buurtouders zijn 2gether

Geplaatst in Algemeen op

Soms ontmoet je buurtbewoners die je enorm raken, inspireren en waardevol zijn voor de wijk ; in dit geval in de Reeshof B-buurt. R-Newt Kids medewerker Carla de Hond tipte ons om een keer langs te gaan bij het bijzondere en enthousiaste duo Linda van Berkel & Natasja van Lieshout, sinds kort trotse initiatiefnemers van de buurtactiviteiten/evenementenorganisatie 2gether.

Natasja en Linda zetten zich naast hun baan en de opvoeding van hun kinderen in als vrijwilliger om meer activiteiten te organiseren voor medebewoners , zowel ouders als kind: “Wij vinden het leuk om voor de wijk en buurtbewoners activiteiten te organiseren en met name om de saamhorigheid in de wijk te creëren, met elkaar= 2gether. Het idee is geboren omdat er in de buurt vrij weinig te doen is in de buurt. Als je bedenkt dat we binnen twee weken een spooktocht hebben georganiseerd en ziet dat er 135 kinderen met aanhang stonden, en hoe gezellig dat was!”

Het is heel belangrijk om als ouders je krachten te bundelen om meer leefbaarheid in de samenleving te creëren. Linda: “Ik denk dat de kindjes in deze tijd iets missen, misschien zoals samen activiteiten te doen, elkaar leren kennen en ouders die elkaar leren kennen. Tegenwoordig werken veel mensen en is er weinig tijd om een kijkje te nemen in de wijk, om te kijken wie er allemaal wonen, om nieuwe contacten te leggen en om samen met je kind plezier te beleven. 2gether wil graag ouders uitnodigen en uitdagen.”

“Wij zijn heel betrokken als ouders”, zegt Natasja. Als ouder zijn wij de kern van de tussenschoolse opvang, en coördineren dit op de Helen Parkhurts basisschool. Zodoende komen we veel in aanraking met de kinderen in de buurt. Wij merken dat er veel behoefte is aan activiteiten voor kinderen.” Linda beaamt dat: “Meer de deur uit en gewoon ergens naar uit kunnen kijken. Nu merken we op het schoolplein en tijdens de TSO dat we worden aangesproken over een disco die we aan het organiseren zijn. Kinderen informeren vriendjes en wij kunnen gelijk info geven over de locatie en datum van de disco. Kinderen worden enthousiast en dat is superleuk om te zien!”

Samen sterk

“Wij werken samen met R-Newt Kids. Van de medewerkers van R-Newt Kids krijgen we ondersteuning door middel van tips en horen we dat we er niet alleen voor staan. Het is fijn dat R-Newt ons helpt met ons werk met jongeren en kinderen. Dat is niet vanzelfsprekend. Wij hebben ook veel aan sociaal werker Sjef van der Klein gehad in onze ontwikkeling, maar nu zijn vooral Aldwin Larmonie en Carla de Hond betrokken bij ons cirkeltje. Zij helpen ons met het faciliteren van ruimte en benodigdheden, het waarborgen van de veiligheid en vertrouwen bij de ouders. Mensen moeten ons nog beter leren kennen en vertrouwen krijgen. Aldwin geeft ons tips hierin en Sjef is meer van het meedenken, klaar staan en flyers maken.Ook geeft hij ons het gevoel dat we gewaardeerd worden. Carla ondersteunt ons met het schminken en zij kent natuurlijk de kinderen. Wij helpen haar weer met een R-Newt Kids videoavond.”

Toekomst 2gether

Linda: “We hopen in de toekomst veel te kunnen doen voor verschillende doelgroepen. Ook vinden we het belangrijk dat we er zelf van kunnen genieten. Meer leuke avondjes en activiteiten in de buurt is alleen maar goed voor de buurt. Daar willen wij ons hard voor maken. Natasja: “Een training in het omgaan met jongeren zou heel fijn zijn. De jeugd verandert en zijn hele andere kinderen. Vroeger was het ja , amen en U maar dat is niet meer. Zeker als ouders moet je hierin meegaan en   -groeien.” Verder zet 2gether zich in voor de TSO (tussenschoolse opvang) en buurtpreventie.

Je vindt 2gether ook op Facebook.

Bent u ook geïnspireerd geraakt en wilt u ook ondersteuning in uw buurt of voor een ouder/kindinitiatief? Neem dan contact op  met Gaby Rog, Projectleider R-Newt Kids. Zij is bereikbaar via 013 543 01 40, 06 227 61 323 of gaby@r-newt.nl .