6 november: Workshop Queenbees & Macho’s

Voor sociaal werkers, maatschappelijk werkers, docenten en andere professionals die meer inzicht willen krijgen in de macho- en meidencultuur van dit moment.

Machogedrag en queenbee-gedrag zijn weliswaar twee verschillende uitingen, maar ze veroorzaken beiden veel problemen. Dit probleemgedrag wordt bij jongens over het algemeen eerder opgemerkt dan bij meiden. De manier waarop jongens overlast veroorzaken, is vaak opvallender en directer dan bij meiden. Over het algemeen zijn het de jongens die meer in het zicht probleemgedrag vertonen. De meiden pakken het subtieler of meer onderhuids aan waardoor het minder zichtbaar is. Het pesten onder meiden gaat gepaard met roddelen, negeren, buitensluiten en kliekvorming.

Tijdens de workshop Queenbees & Macho’s, die wordt gegeven door jongerenwerkers Bart en Chiara, maakt u kennis met deze beide thema’s. Wat voor gedrag vertoont een queenbee of macho en waarom?

Onderwerpen

• Kennismaking met macho- en queenbee-gedrag.
• Het verschil leren kennen tussen kernidentiteit en maskers.
• Het herkennen van (uitingen van) macho- en queenbee-gedrag.
• Vooroordelen t.o.v. macho’s en queenbees.
• Rolverdelingen binnen meidengroepen.

Resultaat

Na het volgen van de workshop heeft u inzicht in de macho- en meidencultuur van nu en bezit u kennis van de kenmerken van macho’s en queenbees. Tevens kunt u macho- en queenbee-gedrag signaleren.

Deze workshop duurt een dagdeel.

Meedoen?

Bel naar 013 543 01 40 of