Straatcultuur (jongeren in de openbare ruimte) – uitgebreide training

Voor onder meer buurtpreventieteams, buitengewoon opsporingsambtenaren, docenten, conciƫrges, toezichthouders en bewoners.

Herkent u de volgende situatie? Een jongen gooit een blikje op de grond, u ziet het en spreekt hem aan. U verwacht dat hij het afval in de prullenbak gooit, zich verontschuldigt en beterschap belooft. U krijgt echter een grote mond en een hoop verwensingen naar uw hoofd. Waar komt dit gedrag vandaan? Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt en er iets verandert? Hoe maakt u zich deze vaardigheden eigen zodat u die direct in de praktijk kunt toepassen bij jongeren met afwijkend gedrag?

Onderwerpen

  • De straatcultuur en de achtergronden hierbij leren kennen. Begrijpen hoe de normen en waarden uit de straatcultuur meegenomen worden in de burgercultuur en kunnen conflicteren.
  • Begrijpen dat straatcultuur iets van alle tijden is.
  • Spanning bij uzelf herkennen in het (waarnemen en) aangaan van gesprekken over de kloof die er heerst. Beseffen wat hierbij effectief en niet effectief gedrag is.
  • Ervaren hoe u zelf op spanning reageert.
  • Communicatievaardigheden: van een basisreactie naar een gecontroleerde reactie leren gaan in het aanspreken van en voeren van effectieve gesprekken met jongeren uit de straatcultuur.
  • De vertaalslag maken naar de eigen omgeving en de heersende protocollen.
  • Met een acteur actief oefenen om effectieve gesprekken aan te gaan met de jongeren over afwijkend of overschrijdend gedrag.

Resultaat

Na afloop van de training heeft u inzicht in de processen en emoties bij uzelf en bij de jongeren, weet u hoe u rustig kunt blijven en wat wel en niet werkt. U beheerst technieken om beter voorbereid te zijn op situaties waarin u met jongeren te maken krijgt. U bent in staat om een gesprek met een jongere te voeren en deze aan te spreken op het zichtbare afwijkende gedrag. Uw zelfvertrouwen neemt toe.

Meedoen?

Bel naar 013 543 01 40 of