#IKBENTILBURG. Jij ook?

Geplaatst in Algemeen op

Vluchtelingen zijn profiteurs die hier niets te zoeken hebben.
De islam is een verschrikkelijk geloof.
Wie aan Zwarte Piet komt, komt aan de Nederlandse cultuur.
Ik moet echt niets hebben van mannen die hand in hand over straat lopen.

Het maatschappelijk debat verhardt. Steeds vaker komen we extreme uitspraken tegen op social media, televisie en in andere media. Meer en meer is het zwart of wit. Dit brengt het grijze midden, met zijn brede diversiteit aan meningen, nuances en identiteiten, steeds verder in het nauw. Tijd voor een positief tegengeluid!

Want de wereld is niet zwart of wit. En eigenlijk ook niet grijs maar juist heel kleurrijk met al die verschillende mensen, achtergronden, culturen en overtuigingen. Met het nieuwe project #IKBENTILBURG besteden R-Newt en uiteenlopende Tilburgers aandacht aan die mening uit het midden. Met positieve in plaats van negatieve berichten. Met boodschappen over meedoen in plaats van over uitsluiten. Met saamhorigheid en eenheid in plaats van verdeeldheid. Kleurrijk in plaats van zwart-wit. Op social media, op posters, thuis en op school en tijdens tentoonstellingen, debatten en filmavonden.

Hiervoor zoekt R-Newt Tilburgers die zich durven uit te spreken. Bekende Tilburgers die iedereen kennen maar ook mensen uit de Vogeltjesbuurt, Noord, de Blaak of Reeshof. Jong en oud, homo of hetero, autochtoon of allochtoon. Voel jij je aangesproken? Sta jij voor een samenleving waarin we ook werkelijk samen leven? En wil jij bijdragen aan een positieve sfeer in de stad, door te laten zien en voelen hoe fijn en divers onze samenleving is? Of ben jij een kei in vormgeving, fotografie of film en wil je dit project mee uitwerken?

Geef je dan voor 1 juli op bij jongerenwerker Martha Mensen, via martha@r-newt.nl of 06 228 97 986. Zij kijkt uit naar jouw mening en idee. Want samen zijn we Tilburg.

Tilburg Tolerante Stad
De campagne #IKBENTILBURG is onderdeel van Tilburg Tolerante Stad. Dit programma staat voor een stad die toegankelijk is voor iedereen die bij wil dragen aan het samenleven in de stad. Ongeacht afkomst, geloof, voorkeuren en capaciteiten. Een programma over een breder streven naar diversiteit en acceptatie in plaats van polarisatie en discriminatie.