Feestelijke start stichting STAR

Geplaatst in Algemeen op

Drie jonge wereldverbeteraars (21-23 jaar) hebben met hart en ziel de stichting Star opgezet. Een stichting die zich richt op ontwikkelingshulp. Op maandag 25 september is de formele opening, die feestelijk wordt ingeluid in V39.

 De stichting bestaat uit Jelle Walstra, Patrick Rijnders en Star Rostam. “Star is zelf in het Midden-Oosten geboren in een vluchtelingenkamp, in 1995.”

Hij heeft zichzelf een missie gegeven: andere kinderen mogen nooit meemaken wat hij heeft meegemaakt. Daarom focust de stichting zich in eerste instantie op het bieden van ontwikkelingshulp, waaronder het bieden van noodhulp en hulp in de nazorg. Met name aan kinderen en jongeren, maar ook aan volwassenen; om hen een beter toekomstperspectief te kunnen bieden.

Zo is het doel om in een dorpje in een ontwikkelingsland een school te bouwen, om daar vervolgens inzicht te krijgen in het onderwijs. Patrick: “We zijn ook een scholensysteem aan het ontwikkelen, wat we in verschillende landen kunnen toepassen.” Om deze projecten te financieren, organiseert Star diverse activiteiten en evenementen samen met vrijwilligers. “Dit worden evenementen die in lijn liggen met onze missie, namelijk de jeugd verbinden met cultuur”, vertelt Patrick. “We hebben bijvoorbeeld contact met een restauranteigenaar in Liempde, waar we pizza’s verkopen, een talentstage bouwen, foodtrucks neerzetten; het wordt echt een mini-festival!”

De stichting is opgericht om lokale projecten op te zetten dan wel te ondersteunen in binnen- en buitenland. De enige voorwaarde is dat deze projecten passen binnen het kader van de stichting. Het verbinden van mensen in zowel Nederland als in het buitenland behoort ook tot de doelen.

Patrick is blij met de ondersteuning die de stichting krijgt vanuit R-Newt: “We hebben allerlei relevante trainingen mogen volgen, zoals een workshop crowdfunding. We leren hier van alles wat je niet in een standaard curriculum krijgt.”

Op de foto: Patrick en Jelle van stichting STAR.